onsdag 20 december 2017

Rektorsbrev december 2017

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Vi har redan passerat tredje advent och julen står snart för dörren.


Jag vill börja med att tacka er alla för den här terminen. Alla föräldrar som stöttar sina barn, alla som arbetar i skolan och som gör allt för att eleverna skall nå så långt som möjligt och utvecklas på bästa sätt varje dag. Sist men inte minst, alla våra härliga elever som gör sitt bästa och som gör vår skola komplett.


Digitalisering
I förra veckan hade vi informationsmöte för alla vårdnadshavare om vår digitala satsning,tack till alla er som kom. För oss är era synpunkter och tankar viktiga för att utveckla Torsviks skola på bästa sätt. Ett önskemål var att delge exempel på vad vi använder för digitala hjälpmedel idag med variation, se nedan:


Här är några exempel på vad vi använder redan idag:
Vektor
G-suite
Inläsningstjänst
Bingel
Kahoot


Torsviks skola är en framgångsrik skola där vi redan idag använder digitala hjälpmedel och vi inför nu fler digitala hjälpmedel där vi ser att det är framgångsrikt successivt. Nu när alla elever får en egen enhet blir det enklare. Något som ni föräldrar kan hjälpa oss med och som vi förväntar oss att ni gör är att diskutera hur man förhåller sig till varandra på nätet.


Information om personalförändringar efter jul
Elsa Karmstad tar över efter Charlotte Zelmani i slöjd och mentorskapet
Charlotte har under sin tid på Torsviks skola utvecklat undervisningen, institutionen i slöjd och samtidigt utbildat sig till leg lärare. Vi vill tacka henne för allt hon gjort och önska henne varmt lycka till på VRG.


Nina Schröder har arbetat som lärare i en termin och går nu vidare till en annan typ av tjänst, där vi önskar henne lycka till. Gunnar Andrén tar över efter Nina Schröder i Ma/No och mentorskapet i 7d.


Samra Tewelde resurs i B-huset avslutar sin tjänst i januari. Jonas Fredén återgår till att vara timvikarie. Göran Boström som arbetat på Torsvik i många år, senast i A-huset har avslutat sin tjänst och rekrytering pågår. Vi tackar för deras insats och önskar dem lycka till.


Anna Larsson kommer tillbaka från föräldraledighet och går in som mentor i 6A


Kompetensutveckling
Vi kan alltid bli lite bättre och det är väl tur annars skulle allting vara klart från början. Vi har denna termin kompetensutveckling kring tillgänglighet, en process som kommer pågå i tre år. För er planering vill vi därför informera er om att vi stänger klockan 13.00 den 19/1  då all personal ska iväg på kompetensutveckling.


Elevrådsstyrelsen
I tisdags hade jag förmånen att få träffa elevrådsstyrelsen. Vi gick igenom terminens arbete i elevrådet. För mig är det viktigt att eleverna upplever att de får vara delaktiga. De hade många kloka tankar och ideer som vi kommer att arbeta vidare med.


Information om nya idrottshallen på Torsvik
Länsstyrelsen avslog överklagandet av bygglovet för idrottshall Torsviks skola. Vi återkommer med mer info efter julledigheterna kring detta.


Nu vill jag avslutningsvis önska er en riktigt skön ledighet och håller tummarna för att ni alla får några böcker att njuta av!


”Det är viktigt för mig att det går bra för dig!”



Sara Carlson
Rektor för Torsviks skola


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar