torsdag 25 oktober 2018

Rektors hösthälsning

Hej,

Jag vill passa på att skicka en hösthälsning till er alla inför höstlovet!

FN-samling
I onsdags på FN-dagen samlades alla på F-3 i Ansgarskyrkan, kören sjöng, orkestern i samverkan med musikskolan spelade och några elever läste fredsdikter, det var en fantastiskt fin stund. Stort tack också till vår musiklärare Maria som ackompanjerade så fint och konferencierna som höll i programmet med den äran. Jag passade på att prata lite om fred och om att vi måste börja med oss själva, precis som vi alla sjöng i flera av de fina sångerna.

Sagateater
Årskurs fem har varit på Sagateater och arbeta i Raoul Wallenbergs anda på bästa sätt.
Där har barnen får arbeta med flera konstformer tillsammans utifrån några av tidens stora frågor. Det här är en del av skapande skola projektet.

Innovationsveckan
Några av 7:orna har verkligen utmärkt sig i att göra en mycket bra insats på utställningen under Innovationsveckan på Hersby-gymnasium. De ställde i ordning, förberedde sina "säljsnack" och genomförde otroligt många bra "pitchar" i princip 3,5 timmar non-stop.

Arbetsmiljö
Under vecka 43 görs det olika mätningar i I-huset, resultaten på dessa kommer att delges så  snart vi får dem. Vi fortsätter att uppgradera skolans innermiljö genom att  byta ut trasiga, slitna möbler och mattor. En specifik satsning vi gör nu är att alla lärare i åk 6 får nya möbler i sitt arbetsrum. Under v.44 kommer vikväggarna i klassrummen för åk 6 att bytas ut till riktiga väggar. Renovering av B-huset påbörjas med start med årskurs 3 klassrum som sker under v. 44.

Studiedagar
På måndag vecka 44 kommer alla lärare och förskollärare i staden att vara på Hersby gymnasium för att ta del av workshops och föreläsningar arrangerade av lärare inom staden. Fokusområdena är ledarskap för lärande, tillgänglighet, digitalisering och fysisk aktivitet. Några av våra lärare och förskollärare kommer att hålla i några workshops, det är vi stolta för.

Katarina Jureén, Ida Gharbi och Tove Henning har haft förmånen att utbilda sig på Harvard, Boston om tillgänglighet. Under detta lärtillfälle var det stort fokus på att lära sig mer om “UDL” Universal design of learning. Under vecka 44 kommer alla förskollärare och lärare på skolan att få lära mer om på en studiedag v.44. UDL handlar om hur vi planerar undervisningen för att engagera och inkludera alla elever.

Ta hand om er på höstlovet så ses vi snart igen!

Vänliga hälsningar Sara Carlson, Rektor för Torsviks skola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar